HIRDETÉSEINK – URUNK MENNYBEMENETELE

2024.05.12.

  1. Május a Szűzanya hónapja, ezért minden hétköznap a szentmisék után elimádkozzuk a Loreto-i litániát. Mindenkit szeretettel várunk!
  2. Május 13-tól, hétfőtől Szent Rita emléknapjáig imádkozzuk a Szent Rita kilencedet a Belvárosi templomban a szentmisék és az igeliturgia után. Mindenkit szeretettel várunk!
  3. Május 14-én, kedden este 6 órakor imaóra lesz a Mindszenty Iskola Aulájába. Mindenkit szeretettel várunk!
  4. Menedék – a hétköznapokban is” címmel szentségimádás, dicsőítés lesz a Belvárosi templomban, május 16-án, csütörtökön az igeliturgia után 19.30-21.00-ig. A kezdéstől gyónási lehetőség is lesz, amíg erre igény van. Mindenkit szeretettel várunk!
  5. Május 19-én, Pünkösdvasárnap nem lesz 11 órai szentmise a Kerektemplomban!
  6. Május 19-én, Pünkösdvasárnap lesz a bérmálkozás a Bazilikában. Egyházközségünkből 13 fiatal készül a szentség felvételére, imádkozzunk értük!
  7. Már előre hirdetjük, hogy május 20-án, pünkösdhétfőn 17 órakor lesz az Orbán kápolna búcsúi szentmiséje. Ezen a napon templomainkban nem lesz szentmise!
  8. Az Esztergomi Hittudományi Főiskola felvételt hirdet a 2024/2025-ös tanévre „katekéta-lelkipásztori munkatárs” alapszakos, levelező rendszerű, 3 éves képzésére. Szeretettel várják mindazokat, akik elhivatottságot éreznek hitoktatói, lelkipásztori munkatársi tevékenységre, amellyel támogathatják a lelkipásztorok szolgálatát. A jelentkezés határideje 2024. május 22., melyet kizárólag online, elektronikus formában az Esztergomi Hittudományi Főiskola eszhf.hu című honlapján, a FELVÉTELI menüpontban lehet benyújtani.
  9. Azt is előre hirdetjük, hogy a 14-es Holló cserkészcsapat idén is szeretettel várja a plébániai családokat és gyerekeket május 26-án 15-18 óráig a belvárosi plébánia udvarára a gyereknapra. Belépés egy tálca sütemény és egy üdítő fejében. A fürdőruháját senki ne felejtse otthon!

Szent Anna templomban:

  • A hétköznapi szentmiséket az iskola kápolnájában tartjuk.