HIRDETÉSEINK – Nagyböjt IV. vasárnapja

2024.03.10.

  1. Nagyböjt V. vasárnapjáig, tehát még jövő vasárnap, keresztutat imádkozunk a Kálvárián 15 órakor. Találkozó a Jó Pásztor kápolna alatti első stációnál!
  2. Március 12-én, kedden este 6 órakor Imaóra lesz a Mindszenty Iskola Aulájában. Mindenkit szeretettel várunk!
  3. Menedék – a hétköznapokban is” címmel szentségimádás, dicsőítés lesz a Belvárosi templomban, március 14-én, csütörtökön az igeliturgia után 19.30-20.30-ig, közben lesz lehetőség szentgyónás elvégzésére is. Mindenkit szeretettel várunk!
  4. Ne felejtsük el, hogy nagyböjt péntekein hústilalom van, amely 14 éves kortól kötelező. A böjti fegyelem elolvasható a faliújságon.
  5. Március 17-én, vasárnap országos gyűjtés lesz a Szentföld javára. Kérjük híveink adakozó szeretetét!
  6. Március 17-én, vasárnap kezdődik nagyböjti triduumunk a Kerektemplomban 18 órakor, amely 18-án és 19-én szintén az esti 6 órai szentmisékben folytatódik. A lelkigyakorlatos szentbeszédeket Ádám Miklós atya, a Hittudományi Főiskola tanára mondja majd. A szentmisék alatt gyóntatás is lesz.
  7. Már előre hirdetjük, hogy idén is megrendezésre kerül az Esztergomi Passió, március 24-én, virágvasárnap 15 órakor a Várhegyen. Részletek a plakáton IDE KATTINTVA.

Szent Anna templomban:

  • Hétfőtől csütörtökig a szentmiséket az iskola kápolnájában tartjuk.
  • Március 15-én, pénteken este fél 6-tól keresztút lesz a templomban, amelyet a Rózsafüzér-társulat és a Nyugdíjas közösség fog vezetni, az esti szentmisét pedig Magyar Hazánk lelki megújulásáért ajánljuk fel. Mindenkit szertetettel várunk!
  • Március 17-én, vasárnap a 9 órai szentmisében megáldjuk az édesapákat.

A Szent Péter és Pál templomban:

  • A hétköznapi, csendes szentmiséket és az igeliturgiát a téli kápolnában tartjuk.
  • Március 15-én, pénteken este fél 7-től keresztút lesz a templomban, amelyet a ministránsok fognak vezetni, az esti szentmisét pedig Magyar Hazánk lelki megújulásáért ajánljuk fel. Mindenkit szeretettel várunk!