Hirdetéseink – Húsvét VI. vasárnapja

2024.05.05.

  1. Május a Szűzanya hónapja, ezért minden hétköznap a szentmisék után elimádkozzuk a Loreto-i litániát. Mindenkit szeretettel várunk!
  2. Május 5-én, most vasárnap 15 órakor keresztutat imádkozunk a Kálvárián. Találkozó a Jó Pásztor kápolna alatti első stációnál.
  3. Május 6-án, hétfőn 17 órakor szentmise lesz a Rozália kápolnában, Szent Flórián tiszteletére. Mindenkit szeretettel várunk! Ezen a napon templomainkban nem lesz szentmise, továbbá az irodai ügyelet is szünetel!
  4. Május 11-én, szombaton szentségimádás lesz, 13-22 óráig, kivétel a szentmise alatt, a Belvárosi templomban! Délután 3-tól 4-ig a beteglátogatók vezetik az imádságot, 4 órától gyerekszentségimádás lesz, 21 órától pedig dicsőítés keretében imádjuk az Úr Jézust! Szeretettel várunk mindenkit!
  5. Megjelent a Plébániai füzetek 46. száma, elvihető az újságos asztalról, vagy letölthető holnapunkról is IDE KATTINTVA.
  6. Az Esztergomi Hittudományi Főiskola felvételt hirdet a 2024/2025-ös tanévre „katekéta-lelkipásztori munkatárs” alapszakos, levelező rendszerű, 3 éves képzésére. Szeretettel várják mindazokat, akik elhivatottságot éreznek hitoktatói, lelkipásztori munkatársi tevékenységre, amellyel támogathatják a lelkipásztorok szolgálatát. A jelentkezés határideje 2024. május 22., melyet kizárólag online, elektronikus formában az Esztergomi Hittudományi Főiskola eszhf.hu című honlapján, a FELVÉTELI menüpontban lehet benyújtani.
  7. Már előre hirdetjük, hogy május 13-án, hétfői napon kezdődik majd a Szent Rita kilenced a Belvárosi templomban.
  8. Azt is előre hirdetjük, hogy május 19-én, Pünkösdkor nem lesz 11 órai szentmise a Kerektemplomban!

Szent Anna templomban:

  • A hétköznapi szentmiséket az iskola kápolnájában tartjuk.
  • Május 8-én, szerdán fél 5-kor Nyugdíjas közösségi alkalom lesz a Mindszenty Iskolában, ahol az iskolás gyerekek köszöntik majd a tagokat Anyák napja alkalmából!
  • Május 12-én, vasárnap 66 gyermek lesz elsőáldozó a 9 órai szentmise keretében. Imádkozzunk értük! Kérjük, aki teheti, ne erre a szentmisére jöjjön!

Szent Péter és Pál templomban:

  • A hétköznapi szentmiséket a téli kápolnában tartjuk.