HIRDETÉSEINK – ÉVKÖZI XXIII. VASÁRNAP

2023.09.10.

  1. Az elsőáldozási és bérmálkozási előkészítőkre a plébánia honlapján lehet jelentkezni szeptember 15-ig, péntekig. Az elsőáldozásra a plébánián készülő gyermekek első hittanórája szeptember 21-én, csütörtökön 16.30-kor kezdődik majd, a bérmálkozásra készülő fiatalok első felkészítő alkalma pedig szeptember 18-án, hétfőn 16.30-kor lesz, mindkettő a Rudnay téri plébánián.
    Elsőáldozási jelentkezés>>
    Bérmálkozási jelentkezés>>
  2. Szeptember 12-én, kedden 18 órakor Imaóra lesz a Rudnay téri plébánia udvarán. Mindenkit szeretettel várunk!
  3. Szeptember 17-én, vasárnap lesz lehetőség a Betegek Szentségének felvételére ünnepélyes szentmise keretében, a Szent Péter és Pál templomban a 10.30-as, a Szent Anna templomban pedig a 11 órai szentmise keretében. A szentséget az veheti fel, aki súlyos, tartós betegségben szenved, vagy 60. életévét betöltötte. Aki szeretné felvenni a szentséget, jelentkezzen a sekrestyében, az irodában, vagy a plébánia e-mail címén szeptember 14-ig. Ne felejtsük el, hogy mint minden szentséget, a betegek szentségét is csak kegyelmi állapotban lehet felvenni!
  4. „Menedék – a hétköznapokban is” mottóval szentségimádás, dicsőítés lesz a csütörtöki igeliturgia után, 19.30-20.30-ig a Belvárosi templomban szeptember 21-én, október 5-én és 19-én. Mindenkit szeretettel várunk!

A Szent Anna templomban:

  • Újra egymásért való imádkozásra hívjuk a fiatalabb és az idősebb, az 55 év alatti ill. feletti generáció tagjait: 2 hónapon keresztül heti 1 tized rózsafüzért mondunk otthon azért a társunkért, akinek a nevét majd a szeptember 16-17-i hétvégén kihúzzuk. Aki szívesen vállalja ezt a szép adventet előkészítő jó cselekedetet, annak a mai feladata a következő: A hátsó kisasztalon lévő, életkorának megfelelő színű papírra – nyomtatott betűkkel – felírja a teljes nevét, majd a megfelelő színű dobozba bedobja. A kisasztalon és a faliújságon lévő plakátokon még bővebb információkat találunk. Kapcsolódjunk be minél többen ebbe a közösségépítő imaszolgálatba! Kérjük, hogy csak az jelentkezzen, aki végig tudja vállalni az imádkozást!

A Szent Péter és Pál templomban:

  • Mivel az orgona javítására kitett persely összetört, új perselyt most nem helyezünk ki, azonban a gyűjtést továbbra is folytatjuk, az adományokat a sekrestyében lehet átadni a szentmisék előtt-után, vagy akár a plébánia irodájában is, ügyeleti időben. Mindenki adományát Isten fizesse meg.